Western Residence

PROGRESS

COMPLETED: 2004

Project Team

Fiona Dunin

Category

Residential Alterations
Residential Interiors

Awards & Publications

2012 | Worlds Glam. Houses [Feat.]
2008 | The Age [Article]
2008 | Vogue Living [Feat.]
2006 | Houses Magazine [Feat.]

This simple 2-storey brick box, remains intact with the new renovation simply overlaying itself in deference to the houses past lives.

The aim of the renovation was to create connections between the major living spaces by overlaying a new layer of elements to the existing fabric.

The existing structure was robust, square and simple. Complexity was added by the new layers, all of which intentionally misaligned with the existing structure, like a series of lost puzzle pieces, forcing their way into places even though they don’t quite fit.

Shelves run over windows, large sliding doors collide but don’t quite close together, and cabinetry hangs over doorways and stairs highlighting the misalignment.

Western Residence landscape
Western Residence landscape
Western Residence landscape
Western Residence portrait
Western Residence portrait
Western Residence portrait
Western Residence portrait
Western Residence portrait