Tree
House

PROGRESS

COMPLETED: 2009

Project Team

Fiona Dunin
Alex Peck
Robert Kolak
Kath Sundermann

Category

Residential New

Awards & Publications

2010 | Houses Magazine [Article]
2009 | Shortlisted | Belle House
2009 | Shortlisted | AIA VAA

The trees and associated root zones were also carefully analysed to ensure their health was not impacted by the new structure.

The beach house contains individual zones for the couple and their 2 adult daughters, with opportunities to separate access between the spaces.

A large Living and Dining space with outdoor entertaining areas were created, within which all family members and friends can congregate.

The trees were to be retained as far as possible and their relationship with the building emphasised internally and externally. Views to the ocean were to be considered on equal terms with the views to and through the trees.

Tree House landscape
Tree House landscape
Tree House landscape
Tree House landscape
Tree House portrait
Tree House portrait
Tree House portrait
Tree House portrait
Tree House portrait
Tree House portrait
Tree House portrait
Tree House portrait
Tree House portrait