South-Eastern Residence

PROGRESS

COMPLETED: 2004

Project Team

Fiona Dunin

Category

Residential Alterations
Residential Interiors

Awards & Publications

2011 | Inside Out [Article]
2007 | Houses Magazine [Article]

The extension contained a line of skylights within a profiled ceiling to draw in northern light.

The aim of the renovation was increase the natural amenity of the main living spaces, create a strong connection with the eastern palm garden and overlay a new layer of modern elements to the existing fabric while maintaining some period features at the from end of the residence.

The owners were experienced renovators, and the design approach was to create new elements to overlay onto the existing structure, in an attempt to visually square up the house.

South-Eastern Residence landscape
South-Eastern Residence landscape
South-Eastern Residence landscape
South-Eastern Residence landscape
South-Eastern Residence landscape
South-Eastern Residence portrait
South-Eastern Residence portrait
South-Eastern Residence portrait
South-Eastern Residence portrait
South-Eastern Residence portrait
South-Eastern Residence portrait