Jacks
House

PROGRESS

COMPLETED: 2012

Project Team

Fiona Dunin
Alex Peck
Jesse Newstadt
Georgia Nowak
Caroline Tan

Category

Residential Alterations

Awards & Publications

2013 | Shortlisted | Timber Vis. [Int.]
2013 | Shortlisted | Houses Awards [Res. Alt. & Add.]

The house has successfully transitioned from a couple with no children to a 4 person family.

The new extension offers a dialogue between two buildings of different eras. The existing Victorian residence at the street front and the industrial saw-tooth warehouse on the rear boundary seem disconnected in style and function.

The extension negotiates between the two buildings, stretching and tapering toward the saw-tooth brick wall, while internally opening up from the double loaded Victorian corridor to the open glazed space, with the brick wall on the boundary as a feature backdrop.

Jacks House landscape
Jacks House landscape
Jacks House landscape
Jacks House portrait
Jacks House portrait
Jacks House portrait
Jacks House portrait
Jacks House portrait
Jacks House portrait
Jacks House portrait
Jacks House portrait